HUT Ke 14 Pencak Silat Wijayakusuma

Djakalodang No.44 – 4/4/2009, SabtuPahing, 8 Bakdamulud 1942 JE

Pakumpulan Pencak Si­lat madeg ing lingkungan Perguruan Tamansiswa dipandhegani Ki Ungki Sukirno, Tarsono, Sutanto, Tirtokusumo, Dwijo Subroto, Sudiyanto, Madiyono, Kusdanarto lan Rudaryanto. Mangkono laporane Tri Widiyanto ketua Panitia pengetan/Hut. Pakumpulan Pencak Silat Wijayakusu­ma ing Pendhapa Agung Tamansiswa, Minggu kepungkur.

Rawuh lan paring pangandikan Ketua Majelis Luhur Tamansiswa Ki Priyo Dwiarso, Samsuri saka Dinas Pendidikan Kota Yogyakarta, para pendhiri pencak Silat Wijayakusuma lan para tamu. Madege perkumpulan Pencak Silat Wijayakusuma dikepyakake Ki Nayono (almarhum) rikala tgl. 8 Januari 1995. Tri Widiyanto nambahi menawa Pencak Silat Wijayakusuma sumbere saka ajaran Raden Mas Harimurti, sawijining kaum Nasionalis kanca rakete Ki Hajar Dewantara.

Ki Priyo Dwiarso Ketua Harian Majelis Luhur Tamansiswa, makili ketua Umum MLPTS Jendral TNI (Purn) Tyasno Sudarto ing sesorahe nerangake Pen­cak Silat minangka muatan lokal (mulok) mujudake cakcakane Trisentra pendhidhikan Tamansiswa. Pencak Silat sawijining ajaran, kanggo mupuk jiwa kewiraan, kepribadian. Pencak Silat sawijining budaya nasional kang thukul lan ngrembaka ing Nusantara.

Pencak Silat sing tumekaning titi wanci iki isih lestari yakuwi saka Cikalong, Madura, Padang, Minangkabau lan ing Yogya ana Parpin, Tapak Suci, Bima, SHO, SHT, PH, Perisai diri.

Drs. H. Samsuri Kepala Dinas Pendidikan Kota Yogyakarta nayogyani Pencak Silat mlebu ing muatan lo­kal. Aja mung pendhidhikan akademis wae kang mlebu prestasi, nanging Pencak Silat bisa prestasi oleh sertifikat, mula perlu ditekuni. Yen bisa juwara Tataran Propinsi apa meneh tataran Nasional bakal oleh tambahan biji. Kanggo mengeti madege Pencak Silat Wijayakusuma kang kaping 14 uga diregengake upacara motong tumpeng, para pendiri pencak silat sarta pentas Pencak Silat, deningputra/putri SMP Taman Dewasa Ibu Pawiyatan Tamansiswa. [NHD/DL]

One Response to “HUT Ke 14 Pencak Silat Wijayakusuma”

  1. mantrijeron14 Says:

    kebetulan saya sedang pulang kampung dan sowan ke pendekar saya, mas Wid (ahmad Sihman widodo) dari Persatuan Hati, malem itu juga saya dicangking dateng ke acara ini… saya inget malem itu pak Tanto sbg sesepuh masih lugas mendemonstrasikan permainan pencak Wijaya Kusuma dengan lincah, mengalir. padahal ada maenan rendah dan tinggi. Yuswo beliau yg 70 tahunan tidak menjadi kendala. Tabek silaturahmi pencak silat di Jokjakarta, salam hormat buat teman-teman wijaya kusuma maupun harimmurti. malam itu sempet saya abadikan cuma pake kamera HP…. hihik sayangnya file yg saya masukin hard disk laptop ilang kebawa hd yg jebol……

    wassalam,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: